Ik ging nog liever naakt met de bus

Bij welke onderdelen in je leven voel je heel veel weerstand om het in de ogen te kijken? En steek je eigenlijk liever je kop in het zand? Bij mij was dit het praten met mijn vader over de scheiding. 7 jaar na de scheiding van mijn ouders, was het onderwerp nog steeds niet bespreekbaar met mijn vader. En tegelijkertijd riep het lezen en praten over de scheiding van mijn ouders en de relatie met mijn vader veel emoties bij me op. 


Alleen al bij het lezen van een artikel stroomden de tranen al over mijn wangen. Tegelijkertijd merkte ik dat ik het moeilijk vond om deze emoties te accepteren. “Het is al zo lang geleden, waarom zit ik hier nog steeds mee?” Ook zag ik erg op tegen het uiten van mijn emoties tegenover mijn familie. “Wat als ik niet kan stoppen met huilen?” Ik ging nog liever naakt met de bus. Maar ergens wist ik ook wel dat het belangrijk was om door te zetten en mijn emoties te erkennen in plaats van weg te stoppen. Juist omdat ik nog zoveel emoties voelde. 

Volgens schrijver Stephen Pressfield in 'The war of art'  komt alles wat je doet waar je van groeit met een vorm van weerstand. Denk bijvoorbeeld aan je tegenzin om te sporten, je droom achterna te gaan of iemand mee uit te vragen. En hoe meer weerstand je voelt, hoe meer je ervan kan groeien. Dit hielp me om uiteindelijk toch de stap te zetten. Daarover nam ik een korte podcast op (6 minuten).

En dan nu natuurlijk aan jou de vraag. Kan je de onderdelen in je leven die je liever uit de weg gaat ook omdenken? En je in plaats van te verzetten tegen een situatie die er al is, meebewegen mét de realiteit en ervan groeien? 

Laat me vooral weten wat je van dit bericht vond onderaan deze pagina!

Voor m'n verjaardag geef ik drie gratis sessies weg van 1 uur (!).

Daarin leggen we het fundament voor goede communicatie met je vader. Wil je één van de drie mensen zijn? Stuur me een mail via melanie@pratenmetjevader.nl of plan meteen een sessie in via deze link.

Mélanie Kamping

Ik help mensen met een gespannen relatie met hun vader om meer rust en minder frustratie te ervaren in het contact door middel van (zelf)compassie en heldere communicatie .

Previous
Previous

Er is geen recept voor goede communicatie met je vader: maar dit kan je wel leren.

Next
Next

Zeggen wat je wilt (en hoe dat je relatie kan versterken)