Lijkt het je leuk om…nee.

Een aantal dagen geleden maakte ik de fout om tegen iemand waarbij de communicatie tussen haar en haar vader helemaal niet goed ging, of het haar 'leuk leek' om daar samen met mij mee aan de slag te gaan. Dat leek haar namelijk helemaal niet leuk.
En toen bedacht ik me dat ik toen ik zelf in haar schoenen stond, het ook he-le-maal niet 'leuk' vond om aan de slag te gaan met de situatie tussen mij en mijn vader. Ik stapte nog liever naakt in de bus.

En aan de andere kant wilde ik wel heel graag een betere band met mijn vader en het met hem hebben over de periode van de scheiding (een onderwerp waar we 9 jaar na dato nog nooit echt over spraken). 

Wat me toch over de streep trok om ermee aan de slag te gaan, was het omdenken van de situatie in mijn hoofd. Ik verving “ik vind het doodeng om hierover te praten” met “Het is een uitdaging waarvan ik groei als mens.” Over hoe dat gesprek precies ging schreef ik deze blog

Het deed me denken aan het verschil tussen een koe en een bizon. Een bizon voelt een storm aankomen en loopt er vervolgens recht op af. Pijnlijk en ongemakkelijk, maar wel kort. Een koe voelt een storm aankomen en loopt er voor weg, waardoor de storm haar blijft achtervolgen. Ik stopte met weglopen van de storm en besloot er doorheen te gaan. En dat zorgde voor heel veel opluchting en veel betere communicatie met mijn vader op dit moment .

En dan is nu de vraag aan jou: Wil je een koe of een bizon zijn? Wanneer je voor of op maandag 10 juni een kennismakingsgesprek plant, dan kan je nog in ‘pay as you like constructie‘ samen met mij aan de slag om de communicatie tussen jou en je vader. Meer over het traject vind je hier. Of plan meteen een gratis eerste sessie via de knop hieronder.

Dit zeggen mensen die het traject hebben gedaan…

Previous
Previous

Advies geven: Zo help je iemand echt

Next
Next

De onverwachtse les over zelf-connectie in een communicatiecursus