Work-out kalender voor je monkey mind🐒

Kom je ook elke vakantie terug met een heleboel nieuwe inzichten en leuke ideeën? Ik wel in ieder geval. Het boek van Boeddhistische non Pema Chödrön 'Start where you are' gaf me bijvoorbeeld een heleboel nieuwe inzichten. Volgens haar kan je alles wat er op je pad komt, gebruiken om bewuster in het leven te staan. Waarschijnlijk klinkt dit voor jou niet echt nieuw in de oren. Toch kunnen sommige mensen eenzelfde boodschap zo goed verwoorden dat er weer een heleboel nieuwe kwartjes vallen. Pema Chödrön is daar één van. Omdat ik zo enthousiast was over haar oefeningen en filosofie, kun je onderaan deze post een workout kalender downloaden om in plaats van je spieren ook eens je monkey-mind te trainen.

Pema’s ideeën maakte onze wandeling een stuk gezelliger ;)
Ik ging hier onder andere mee aan de slag tijdens onze wandeling door de bossen die niet 3 maar 6 uur duurde, met een eindeloos hoge berg. De oefening gaat zo:

  1. Probeer het verhaal rondom je emoties los te laten. Geef je gedachtes niet te veel aandacht. Merk ze op en denk 'gedachte'. Dus dat poogde ik te doen. Ik liet mijn frustrerende gedachtes voor wat ze waren. En - volgens Pema even belangrijk - als dat niet lukte, dan stuurde ik liefdevol bij.

  2. Verwelkom je gevoelens met open armen. Ik deed de deur open voor mijn gevoelens van frustratie en vermoeidheid. Ik gaf ze een hand en zei: "Ga zitten. Je gaat niet weg dus blijkbaar moeten we samenleven. Dan kunnen we er beter het beste van maken."

En wat denk je: die gevoelens bleven een stuk minder lang hangen (en ja de foto bovenaan is genomen toen we eindelijk de top bereikten, ik voelde me best oké). 

💡Een work-out kalender voor je monkey mind

Ik mediteer al een aantal jaar elke ochtend een uur lang en combineer het met een stukje lezen in een boek zoals die van Pema. En voor je nu stopt met lezen en denkt, mooi voor haar maar dat gaat mij nooit lukken. Of, wat een verspilling van je tijd. Ik begon met 5 minuten en ik zie dat het op alle vlakken van m’n leven resultaat heeft.

Ik ervaar er meer mentale balans en tevredenheid door en ik voel mee veel minder snel aangevallen. Dat gun ik iedereen, maar begin er maar eens mee. Om het wat makkelijker voor je te maken, maakte ik een 'work-out kalender' voor je week, maar dan met meditaties, wijze lessen en reflectie-vragen(natuurlijk ook bedacht in de vakantie). Je download hem hier.

Ik ben heel benieuwd wat je van dit artikel vond en of je het hebt toegepast! Laat het me vooral hieronder weten.

Mélanie Kamping

Ik help mensen met een gespannen relatie met hun vader om meer rust en minder frustratie te ervaren in het contact door middel van (zelf)compassie en heldere communicatie .

Previous
Previous

Zeggen wat je wilt (en hoe dat je relatie kan versterken)

Next
Next

Advies geven: Zo help je iemand echt